Sign In

​Az iskola képzési szerkezete


 

Iskolánkban 1968-tól folytatunk szakképzést, 2004-től pedig gimnáziumi, 2016-tól szakgimnáziumi képzést a következő megoszlásban:

  • 9-12. évfolyamon szakgimnáziumi képzés (közlekekés ágazat, informatika ágazat, közlekedésgépész ágazat, gépészet ágazat, villamosipar és elektronika ágazat)
  • 11-12. évfolyamon kifutó gimnáziumi képzés (általános profilú osztály, informatika profilú osztály, idegen nyelv profilú osztály)
  • 13-15. évfolyamon szakképzés (közlekekés ágazat, informatika ágazat, közlekedésgépész ágazat, gépészet ágazat, villamosipar és elektronika ágazat)
  • esti munkarend szerinti felnőttoktatás: autószerelő, autóelektronikai műszerész, CAD/CAM informatikus, műszaki informatikus, logisztikai és szállítmányozási ügyintéző, mechatronikai technikus, elektronikai technikus, autóbuszvezető, tehergépkocsi-vezető)

1.    Az iskolai képzés személyi feltétele

1032 tanuló 37 osztályban népesíti be az iskolát. A szakgimnáziumi osztályokban 34, a gimnáziumi osztályokban 35 és a szakképző osztályokban 28 fő az átlag osztálylétszám. Az esti tagozaton az átlagos osztálylétszám 18 fő.

73 pedagógus látja el a szakmai-pedagógiai munkát. A szakos ellátottság 100%-os. Valamennyi pedagógus rendelkezik a törvényben megfogalmazott végzettséggel, képzettséggel. Több pedagógus kettő vagy több diplomával is rendelkezik. 22 pedagógus pedagógus szakvizsgával nevel-oktat. Az oktató-nevelő munkát 8 óraadó tanár is segíti.

26 kolléga nem pedagógusként arról gondoskodik, hogy nyugodt, biztonságos és tiszta környezetben folyjon az oktató-nevelő munka.


 

2.    Tárgyi feltételek

Iskolánk két épületben működik. A Debrecen, Víztorony utcai épület a főépület, itt található a szakgimnáziumi képzés bázisa, valamint a szakképzésnek itt vannak a jól felszerelt tanműhelyei.

A Debrecen, Gáborjáni Szabó Kálmán utcán két tanműhely és a szakképzést szolgáló tantermek biztosítják az infrastrukturális feltételeket. Diákjaink a Debreceni Szakképzési Centrum központi épületében található jól felszerelt tanműhelyeiben is részt vesznek gyakrolati képzésen.

Igényes, tiszta tantermek, jól felszerelt informatikai termek és modern laboratóriumok, tanműhelyek várják tanulóinkat.

Facebook Youtube