Sign In

Igazgatói köszöntő

„Szép dolog kifaragni egy szobrot
és életet adni neki; de még szebb
kiformálni egy emberi lelket és
megtölteni igazsággal."

Victor Hugo

Tisztelt Látogató!

 

Szeretettel köszöntöm intézményünk honlapján.

Honlapunk olyan közérdekű, hasznos információkat tartalmaz, amelyek megkönnyítik a tájékozódást az iskolai élettel kapcsolatban. Az érdeklődők képet kaphatnak a nálunk folyó képzésekről, az általunk nyújtott szolgáltatásokról, a színes diákéletről, megismerhetik lehetőségeinket, illetve azokat a követelményeket és kötelezettségeket, amelyeket az iskola támaszt tanulóival szemben.

2015. július 1-jétől intézményünk a Nemzetgazdasági Minisztérium fenntartásába került. Működtetőnk a Debreceni Szakképzési Centrum.

Iskolánk a munkaerő-piaci kereslethez igazodva közlekedés ágazat – szállítmányozási és logisztikai ügyintéző ráépüléssel –,  informatika ágazat – CAD/CAM informatikus és műszaki informatikus ráépüléssel – , közlekedésgépész ágazati nyelvi előkészítő osztály – autóelektronikai műszerész és autószerelő ráépüléssel –, gépészet ágazat – mechatronikai technikus ráépüléssel, valamint villamosipar és elektronikai ágazat – elektronikai technikus ráépüléssel - képzésekre szakosodott oktatási intézmény.

2015. szeptember 1-jétől a fenti szakmákat felnőttoktatás keretében is elsajátíthatják az érdeklődők.

Elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy korszerű, versenyképes tudást biztosítsunk a továbbtanulni szándékozóknak, és a szakmát elsajátító, abban elhelyezkedni kívánó diákjainknak egyaránt. Arra törekszünk, hogy tanítványainkat felkészítsük az életre, egy reális világba történő kilépésre, hogy aztán önálló lábra állva felelősségteljes, a világra nyitott, gondolkodó, boldog és kiegyensúlyozott felnőtté válhassanak. Célunk a szakma szeretetére nevelés mellett az általános műveltség megalapozása is.

Igazgatóként alapelvem, hogy az iskola minden szinten nyitott legyen a diákok előtt. Olyan kollégák segítik munkámat, akik hiteles emberek, a szakmájuk kiváló értői.

Tantestületünk több olyan tanár kollégával is büszkélkedhet, akik maguk is ennek az iskolának a diákjai voltak, talán ezért is különös küldetéstudattal végzik pedagógiai munkájukat.

Megbecsülöm beosztottjaim és tanulóink munkáját, igyekszem kellőképpen motiválni őket és biztosítani nekik mindazt, amivel eredményessé válhatnak. Nagyra becsülöm a következetességet, a határozottságot, a szakmai felkészültséget, az empátiát, és a nyitottságot.

Terveink megvalósításához széles körű társadalmi összefogásra építünk, amelyben az iskola valamennyi szereplőjének – diákok, pedagógusok és munkatársak, szülők, fenntartó, működtető, civil szervezetek – szerepet kell vállalnia. Ezért is törekszünk munkánk során mind a szülői, mind pedig a civil és szakmai szervezetekkel, illetve iskolánk fenntartójával és működtetőjével minél tejesebb körű együttműködés kialakítására.

Jó böngészést kívánok! Amennyiben felkeltettük érdeklődését, kérem, látogasson el hozzánk! Személyesen is szívesen bemutatjuk iskolánkat.


Demeterné Orosz Erzsébet
​igazgató
Facebook Youtube